В Бургас от няколко години работи интегрирана електронна система за записване на деца в първи клас. Първо родителите се регистрират и подават онлайн документи за класиране на децата в бургаските училища. След това класирането излиза и … започва подготовката за първи клас.

Няколко родителски срещи са напълно достатъчно, за да станат родителите пишман, че са записали детето и започват да се чудят дали са подходили правилно с избора. Както знаем, резултатът от избора е винаги грешен.

Родителските срещи имат за основна цел да кажат на мамите и татковците, че започва голямото плащане в безплатното образование. То се състои в препоръчителни и пожелателно допълнителни услуги, за които никой не е предполагал, че съществуват преди детенце да стане първолак.

Няколко дребни примерчета: специализиран ученически транспорт, стол – може би кетъринг, кръжоци по изкуство и други алабалистики, и не е ясно какво се случва с учебния процес. Разбира се! Точно нищо.

бургаски училищаУчебният процес е някакво странно развитие на заложби и умения, за който основно са отговорни родителите. Обаче … спираме.

Следващата драма настъпва с ученическите принадлежности: несесер за училище, учебни помагала за първи клас, тоалети, обувки, и … разбира се ученически раници. Маркови ученически раници.

Докато в миналото всички имаха 2 вида ученически чанти: черни от изкуствена кожа и кафяви от истинка кожа, то днес е истински разкош. Цените са от 25 до…. много. Но на детето не му тежи.

Та това са общо взето неволите на родителите днес …

Share This:

Comments are closed.