Информацията, която се публикува за изборът на отопление за вашия дом обикновено се свежда до предложение за най-подходящ отоплителен уред. Дали това ще е климатика, дали цялостна климатизация или печка на дърва в повечето случаи зависи от финансовите възможности на семейството.

Множество собственици на жилища няколко месеца – обикновено през лятото или ранната есен се замислят и започват да оглежда и пресмятат. Най-заможните обикновено предпочитат цялостна климатизация, особено ако се касае за къща или голям апартамент. Други се впускат в ремонт или подмяна на климатиците. Оглеждат предлаганото в големите вериги и избират онези, които имат оптимално отношение на цена и последващ разход.

Основен фактор, в който е необходимо да се съобразим е самата сграда, в която се намираа вашия дом – дали е санирана, дали има топлоизолация, в какво състояние е дограмата и дали входовете са външни или вътрешни. Хубаво е, ако има цялостен енергиен паспорт на жилищния блок или на къщата.

Друг основен фактор, който влияе на избор е личното предпочитание на собственика. В случаите, в които домът е голям и конструкцията го позволява, особено в малките населени места или близки до големия град села, семейството предпочита да се снабди с камина. По този начин, заедно с генералното решение за отопление , ако камината е с водна риза, се решава и факторът уют.

Какво по-приятно от вечер край камината с книга, или с чаша, или с книга и чаша едновременно. И какво по-обединяващо за цялата фамилия от играещите сенки на огъня.

отопление за вашия дом

Разбира се трябва да имате място за дървата.

 

В големите градове в последните години често се използва и се вгражда цялостна газификация – система, кояот обхваща всичко – от бойлера до готварската печка. Първоначално излиза скъпичко, но пък после е финансово изгодно и се изплащща з няколко години.

Нафтата – нашето мнение е, че трябва да се забрави за нея.

За фамилиите, които са избрали да изградят цялостна отоплителна инсталация – локално парно, бихме препоръчали котли на пелети.

Пелетни котли може да се поръчат в много фирми, с които може спокойно да обсъдите и да получите проект.

 

Share This:

Comments are closed.