Инвестиционната компания на медодобивното дружество ще подкрепи до три проекта чрез дялово участие

Една интересна информация от 2013-та година:

Асарел инвестмънт

Инвестиционната компания на най-голямото медодобивно предприятие в страната “Асарел Медет” – “Асарел инвестмънт“, ще финансира разработката на до три иновативни бизнес идеи. За целта компанията ще осигури общо 200 хил. евро, средствата ще бъдат предоставени под формата на дялова инвестиция, а проектите ще бъдат избрани след конкурс. Приемат се идеи в широк кръг от сектори, като изискването е те да са изцяло нови за българския пазар и да имат реално практическо приложение. Конкурсът, който започна преди броени дни, ще премине през няколко етапа, а победителите ще станат ясни през септември догодина. Инициативата се организира за пръв път, но желанието на компанията е тя да се превърне в ежегодна.

Главният критерий е идеите да имат висок потенциал за реализация. Те могат да имат приложение в минната, химическата или преработвателната индустрия, да са свързани с компоненти и системи за енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници, с рециклиране на отпадъци и опазване на околната среда, да са в областта на електрониката или електрическите двигатели.

“Идеята е част от корпоративната стратегия на дружеството да подкрепя иновативни проекти, които са вертикално интегрирани с основното производство в минния сектор, в сътрудничество със стратегически партньори”, каза Ваня Денева, ръководител “Нови проекти”, което е основното направление на “Асарел инвестмънт”. По думите й в България има талантливи и предприемчиви хора, които компанията може и трябва да подкрепи. “Така ще можем заедно да изминем пътя от идеите до реалните продукти или услуги на световно ниво”, добави тя.

 

Share This:

Comments are closed.