Тръгнаха светлините по улиците и предколедно се завъртя града, а покрай него и хората.

Нощно време градът е чудесен, горе светил долу е тъмно и не се вижда как някакви малко сладки торбички надничат от ъглите. Тук-там политат хартийки от вафли и целофанови торбички, а дъвките изплюти навред лепнат по подметките.

Какво да се прави, Коледа е, а по това време светлините скриват всичко.

Предколедно

За поредна година, след всяко коледно тържество на площада се появява нужда от една услуга, наречена професионално почистване. То е нещо като да забършеш праха дома, но не съвсем. Просто ти цапаш, а някой друг минава след теб и си свършва работата добре, ама много добре.

Предколедно общините наемат фирми за почистване и се започва голямата работа. Голяма е, защото в крайна сметка от тях зависи настроението на следващия ден, на по-следващия, а и за цялата седмица.

От друга страна този бизнес се разтоварна от всичко, дори и от толкова печалившо нещо като абонаментно почистване София, и в крайна сметка се отдава на допринасяне на добро в името на обществото.

Има една книга, в която се казва, че всичко, което човек е научил, поне всичко важно в живота, той го е научил в детската градина. Един от навиците, които се създават е този за чистотата.

Да почистваме след себе си. Особено предколедно

Да! Но човекът е човек, а тълпата е тълпа. Нивото на навиците на тълпата са средно аритметично на нивото на навици на всеки от елементите, които я съставляват. И става така, че по светлините, под празничните светлини в небето, се ширват хартийките и найлончетата на улицата.

Предколедно да си пожелаем всичко да е много симпатично и приятно. Да сме живи и здрави, да имаме късмет да живеем на една чиста планета.

Share This:

Comments are closed.