Модна тенденция  е словосъчетание, което най-често свързваме с начина си на обличане. Това включва всичко – от мъжко и дамско бельо, през мъжки бански и плувни шорти, та до сутиени и безшевни бикини.

Има обаче и друга модна тенденция. Тя е свързана с начина на поведение, с маниерите ни и какво ли още не. Модна тенденция има дори в начина на живот.

Има периоди в съществуването на съвременния човек, които се наричат с тази тенденция. Такъв пример са хипитата, т.нар. хипарски начин на живот. Такъв е периодът и на късите поли – периодът на минижупа. Изобщо, когато нещо започне да се възприема от все повече хора, в началото като авангардно, след това като масово, то става модна тенденция, а в последствие – демоде.

Има обаче нещо, което е винаги актуално и то е здравето. И то поражда една вечна тенденция.

Здравословният начин на живот като модна тенденция.

модна тенденция за здраве

Модна тенденция за здраве

Какво обхваща тази тенденция?

Преди всичко отказ от алкохол и цигари. Разбира се бутилката червено вино остава, но тя е само бутилка.

След това – консумиране на органична храна от биоферма: био яйца, био телешко месо, био свинско месо. В случая добавянето на “био”-то означава, че самите животни и домашни птици са отглеждани в тяхната естествена среда – на поляната, на двора, сред трева и пълноценно движение.

Третото много важно нещо е: изнесете се и живейте на село. Животът на село има своя неповторим чар, който е за препоръчване пред замърсената среда на градския живот.

Много често си задаваме въпрос – какво да се прави на село. Не е ли скучно. Повярвайте няма по-активен живот и по-голямо разнообразие от дейности от това, което селото предлага.

Представете си: 1 час четене на любима книга, 1 час човъркане на градината, 1 час разсаждане на цветя, 20 минути за кафе на терасата. Освен това, интернетът е много приличен – 1 час в мрежата, и разбира се около час и половина в хоремага.

Share This:

Comments are closed.